Kirish
Yangilandi: 20-Nov, 2017

Nima uchun ovqat bilan yoki undan keyin suv ichish mumkin emas

Suvni qanday va qancha ichish kerak? Ichish uchun zarur bo’lgan suv tabiiy va qaynatilmagan bo’lishi kerak. Faqat shunday suvdagina hayot energiyasi saqlangan bo’ladi. Qaynatilgan suv -«o’lik» suv hisoblanadi, unda hayot energiyasi mavjud emas. Tirikni albatta tirik bilan davolash mumkin, shuning uchun «o’lik», qaynatilgan suv davo bo’lmaydi. Agar qaynatilmagan suvni tozalashning imkoni yoki sifatiga ishonch bo’lmasa, 1 stakan suvga 1 tomchi yod, (1 choy qoshiqda olma sirkasi, bo’lmasam, limon kislotasi) qo’shish zarur. Bunday muhitda mikroorganizmlar yashay olmaydi.

Xolesterin haqida nimalarni bilasiz?

Shifokorlar bizlarni hamisha sihat-salomatlikka jiddiy ziyon yetkazishi mumkin bo’lgan «xolesterin» deb nomlangan mumsimon yog’ moddasi bilan qo’rqitib kelishadi. Odatda ortiqcha xolesterin yurak-qon tomir tizimlariga ziyon yetkazuvchi omillardan asosiysi hisoblanadi. Bunday vaziyatlarda nixoyatda yog’li oziq-ovqatlarni iste'mol qilish tavsiya etilmaydi.

Davosi yo’q semizlikning asosiy sababi aniqlandi

Monreal Universitetidagi klinik shifoxona olimlari semizlikning bedavo shakli sabablarini aniqlashdi. Ma'lum bo’lishicha, gipotalamus neyronlaridagi ABHD6 fermentining nofaolligi ortiqcha vazn bilan kurashishda parhez va mashqlarning foydasini yo’qqa chiqaradi. Fiziologlar bu mavzuga oid xulosalarini Cell Reports jurnalida chop etilgan maqolada taqdim etishgan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com