Kirish
Yangilandi: 20-Nov, 2017

Olimlar tuzning kutilmagan xavfini aniqladilar

Germaniya, AQSh va Belgiyaning bir guruh olimlari osh tuzini me’yoridan ortiq iste’mol qilish sutemizuvchilarning ichak mikroflorasiga zarar yetkazishi va keyinchalik turli kasalliklar keltirib chiqarishi mumkinligini aniqlashdi. Tadqiqot haqidagi maqola Nature jurnalining veb-saytida nashr etildi.

Nima uchun ovqat bilan yoki undan keyin suv ichish mumkin emas?

Suvni qanday va qancha ichish kerak? Ichish uchun zarur bo’lgan suv tabiiy va qaynatilmagan bo’lishi kerak. Faqat shunday suvdagina hayot energiyasi saqlangan bo’ladi. Qaynatilgan suv - «o’lik» suv hisoblanadi, unda hayot energiyasi mavjud emas. Tirikni albatta tirik bilan davolash mumkin, shuning uchun «o’lik», qaynatilgan suv davo bo’lmaydi. Agar qaynatilmagan suvni tozalashning imkoni yoki sifatiga ishonch bo’lmasa, 1 stakan suvga 1 tomchi yod, (1 choy qoshiqda olma cirkasi, bo’lmasam, limon kislotasi) qo’shish zarur. Bunday muhitda mikroorganizmlar yashay olmaydi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com