Kirish
So'nggi yangilanish: 16.06.2018

Kamroq Shakar Iste’mol Qilish Uchun 5 Sabab

Shakar mavzusi hozir dolzarb mavzuga aylanib qoldi. Shakar tanqisligi va shakarga uzun navbatlarni paydo bo’lgani sababli ko’pchiligimiz uni kamroq iste’mol qilishga majbur bo’lmoqdamiz. Lekin shakarni kamroq iste’mol qilish uchun bundan muhimroq bo’lgan sabablar bor. Bu maqolamizda shu sabablardan beshtasini tanladik.

Asablar Toliqqanda

Shifokorlarning ta’kidlashlaricha, meva-sabzavotlarni iste’mol qilish yoki hidlash bosh miya faoliyatini yaxshilaydi. Shu bois ko‘proq meva iste’mol qilish judayam foydali ekanligini doimo yodda tutaylik. Xususan, sabzi yeb turilsa (xom holda yeyilsa yoki sharbati ichilsa), miyada moddalar almashinuvi yaxshilanib, xotira kuchayadi.